bygger bo (igen)
Header

DIY: Skriva snyggt utan att kunna skriva snyggt

april 26th, 2016 | Posted by hallakulle in DIY | Villa Hallakulle

20160426

Vi håller så sakteliga på att färdigställa den nya tvättstugan i källaren. Vi har byggt en lång bänk med öppna hyllplan där vi ska sortera tvätten i trådkorgar. I bänken kommer vi även ha diskho och vatten. Ovanför den långa bänken har jag tänkt göra en tavelvägg för att göra källaren lite mer inredd och lite mindre källare.

Häromkvällen fick jag för mig att göra en liten poster till väggen. Jag kan absolut inte skriva så där fint själv, utan jag tog hjälp av dator och ett ljusbord. Så här gjorde jag:

1. Jag skrev ut texten med ett snyggt typsnitt. Wash, dry, fold, repeat.
2.  Gjorde ett ljusbord med hjälp av en tavelram som jag tog bort baksidan på. Sedan placerade jag glaset och ramen på fyra distanser på ca 7 cm. Mellan bordet och glaset förde jag in en mindre lampa. Se till att det är en lågenergilampa annars blir det rysligt varmt och farligt.
3. Därefter kalkerade jag av texten på ett fint papper och drog ut linjer från första och sista bokstaven för effekt.

Lätt som en plätt att skriva snyggt!
Givetvis hade jag kunnat använda datorutskriften som poster, men jag tycker det är snyggare när det ser handgjort ut och dessutom på finare papper som funkar i skrivaren.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>