Hur man utformar en hemträdgård

Att plantera en hemträdgård är en underbar gåva som du kan bemöta dig. Hemmet är komplett när du går ut från din bakdörr och promenerar genom din trädgård. Det är tröstande att se frukterna av ditt arbete, resultatet av ditt hårda arbete och din vård.

Hemträdgårdar är vackra att titta på och de är avkopplande och fridfulla. Men de dyker inte bara upp från marken friska. Det finns saker som du måste tänka på för att uppnå de resultat du vill se i trädgården

Platsen för din trädgård

Du måste inte bara räkna ut exakt var du ska plantera dina frön och lökar, men du måste också ta reda på var du befinner dig. Det är bra att ha en fast uppfattning om vad du ska plantera. Uppenbarligen kommer du inte att plantera en massa blomlökar bredvid eller bland tomat eller gurkor. Detta skulle förvandlas till en trädgårdsmardröm, och det skulle nog inte vara hälsosamt för växterna eller för din konsumtion.

Så du måste veta om din trädgård kommer att producera flora, vegetation eller en blandning av båda. På grund av de unika behoven hos dessa växter måste du komma ihåg vilken tid på året du vill plantera och växa. Det säger sig självt att väderförhållandena kan ha en negativ inverkan på resultatet av din trädgård. Men du måste också komma ihåg mängden solljus som dina frön och lökar kommer att utsättas för.

Du måste se till att de inte blir brända eller att de kommer att vissna av bristen på sol. Du kanske är uppmärksam på säsongen för att ge vatten till dina växter. Vissa frön behöver mycket vatten, medan vissa kommer att drunkna under dessa förhållanden. Å andra sidan kommer vissa frön och groddar att frodas och vissa växter behöver inte mycket vatten alls.

Vad planterar du och var ?

Du ska vara uppmärksam på vad du planterar bredvid. Vissa växter och blommor kompletterar varandra och hjälper varandra att växa och hålla sig frisk. Å andra sidan, när de planteras bredvid varandra, kommer de att kväva varandra vid rötterna, svälta varandra eller vara giftiga mot varandra. Så det är bra för dig att utbilda dig själv om vilka växter som kompletterar varandra.

Jorden

Du måste se till att du planterar din växt eller blommor på rätt jord. Annars blir allt ditt hårda arbete för ingenting.

Det finns massor av resurser i trädgårdsbutiker och online som hjälper dig med vad du behöver för att skapa din drömträdgård.

Lämna ett svar