Känn din grönsak i din hemträdgård

Hemträdgårdsplaner är viktiga för att ha en framgångsrik grönsakshemsträdgård. Planering innebär att kunna svara på följande frågor:

  1. Var ska du plantera din trädgård? Kommer du att arbeta i trädgården i din trädgård, grönsaksbehållare eller hydroponic trädgårdsarbete, för att nämna några?
  2. Vilka är de bästa grönsakerna att odla i din trädgård med tanke på klimatet, storleken på din trädgård, typ av jord och vad du gillar att äta?
  3. Var trivs växter bäst i en trädgård? Skugga eller sol, nära varandra eller långt ifrån varandra?
  4. Finns det den bästa typen av frön? Hur lång tid tar fröet att gro? Växande säsongslängd?
  5. Hur tar du hand om din hemgrönsaksträdgård? Hur mycket gödsel och vatten behöver det? Hur håller du buggar och gnagare ur din trädgård?
  6. Kräver olika växter olika vård? Hur klär man grönsakerna när du har skördat dem? Hur länge är de bra efter skörden?

Om du är en nybörjare trädgårdsmästare, med väl genomtänkta hem trädgård planer kommer att göra eller bryta dina resultat. Ingenting är mer frustrerande än att lägga timmar på tid och pengar på din trädgård bara för att se att den har misslyckats. Du måste åtminstone till viss del svara på de noterade frågorna.

För att minimera det finns det dock många resurser där ute för att samla information om hemträdgårdsplaner för ditt hemgrönsaksträdgård. Naturligtvis finns det internet, men vi rekommenderar starkt en bra referenshandbok för trädgården eller din lokala växthusägare.

Så igen, för att säkerställa att du bör en optimal grönsak, planer för hemträdgårdar som är väl genomtänkta och genomförda. Vi hoppas att detta ger dig en bra startpunkt med din nya trädgård. Lycka till med dina hemträdgårdsplaner och må din grönsakshemträdgård vara riklig!

Lämna ett svar